Etter å ha gjennomført den populære fotballcupen Sommarland Cup i en lang årrekke, ser vi oss for 2. gang nødt til å avlyse på grunn av Covid-19. Slik situasjonen står i dag, med usikkerhet rundt hvor langt i regjeringens gjenåpningsplan vi som land har kommet i starten av juni, samt risikoen for at flere lag/regioner ikke vil få mulighet til å reise på grunn av lokale restriksjoner er det totale risikobildet slik at Skarphedin Fotball ikke ser andre valg enn å avlyse også årets cup.

Andre faktorer som også har spilt inn har vært viljen i samfunnet til å delta på cup i avgjørelsestidspunktet. Vi har full forståelse for at man som lagleder og foreldre er tilbakeholdne i denne tiden. Det har likevel gjort at påmeldingen er for lav til at vi kan satse på cup nå.

Som arrangør setter vi i gang et enormt apparat av frivillige når vi trykker på start-knappen, i tillegg vet vi at reiselivet og øvrig næringsliv også blir påvirket av vår avgjørelse og ser oss derfor nødt til å ta denne avgjørelsen allerede nå. For lag som allerede er påmeldt vil vi refundere betalt påmeldingsavgift.

Vi ser også at det er behov for aktivitet for lagene våre. Vi må huske på at dette er aldersgrupper som i stor grad har fått fritiden sin påvirket av Covid-19. Derfor planlegger vi en lokal mini-cup for egne lag og eventuelt nabokommuner den opprinnelige cup-helgen 5. og 6. juni, en invitasjon til dette vil komme så snart vi har rammene klare.

Skarphedin Fotball løfter nå blikket fremover og planlegger for cup i 2022, og kommer til å invitere til en storslagen helg 3.-5. juni 2022. Vi håper at det er mange lag som er ivrige etter å kjempe om cup-pokaler i 2022. Vi ser frem til å kunne lage cup-stemning og skape gode barndomsminner for fotballglade barn igjen!